پروبیوتیک, تناسب اندام و تغذیه, سبزیجات تخمیری

معرفی علمی سیب زمینی ترشی تخمیری مهشاد

سیب زمینی ترشی مهشاد
معرفی علمی سیب زمینی ترش تخمیری – مهشاد
  • عمده تمرکز در این نوشته بر سیب زمینی ترش است. به سایر مواد استفاده شده در محصول مهشاد، در نوشته های دیگر اشاره خواهد شد.
  • تاریخچه
  • سیب زمینی ترشی مهشاد
  • تصویر اورجینال مقاله ای درباره سیب زمینی ترش – نیویورک تایمز ۱۹۸۱
  • سیب زمینی ترش گیاهی است که در آمریکای شمالی به دست آمده و بومیان آن را ریشه خورشید می نامند. در قرن ۱۷  میلادی این گیاه به فرانسه می رسد و پیش از فراگیر شدن استفاده از سیب زمینی، به عنوان یکی از اجزای اصلی وعده های غذایی اروپائیان به کار می رفته  است.
  • تصویر ساموئل- پدر فرانسه  نوین- ساموئل کشف کرد بومیان شمال آمریکا از این گیاه استفاده  می کنند. وی این گیاه را با خود به فرانسه برد.
  • نقاشی گل های سیب زمینی ترش – کلودی مونت- ۱۸۸۰
  • حقایق خوراکی
  • طبق https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/169236/nutrients ، به ازای هر صد گرم سیب زمینی ترش، ۲ گرم از ماده ای به نام اینولین وجود دارد. عمده تمرکز این نوشته بر خواص این ماده است.
  • ساختار شیمیایی اینولین
  • ترکیبات این محصول
  • سیب زمینی ترش( کنگر فرنگی)- دارچین- تربچه-آب فیلتر شده- نمک – پونه- برگ بو- رزماری
  • خواص سیب زمینی ترش
    • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482360/
  • سیب زمینی ترش حاوی ویتامین ب۱ یا همان تیامین است. میدانیم که یکی از علل ضعف و خستگی های جسمی ناشی از کمبود این ویتامین است.
    • اینولین به عنوان یک فیبر غذایی مهم شناخته می شود. حدود ۹۰ درصد از این ماده تجزیه نشده به روده های بزرگ می رسند و در آنجا توسط باکتری های تجزیه می شوند. به همین علت استفاده از سیب زمینی ترش تخمیری، که خود حاوی باکتری های مفید است، می تواند به تجزیه و استفاده هرچه بیشتر از این ماده کمک کند .
    • میزان کالری سیب زمینی ترش یک تا یک و نیم کیلو کالری در هر گرم انرژی دارد که به عنوان یک محصول کم کالری شناخته می شود.
    • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12600843/

    این مقاله نشان داده است افراد به ازای مصرف روزانه ۱۰  گرم اینولین به مدت سه هفته و رژیم کم چربی، می توانند ریسک  حوادث قلبی و عروقی به خصوص پلاک های اسکلروتیک را کاهش دهند. گرچه اینولین بر روی متابولیت کلسترول موثر نبوده است.

    • هر گرم اینولین میتواند در روده بزرگ یک و نیم تا دو گرم آب جذب کرده و این باعث کمک به دفع بهتر در افراد با یبوست می شود.
    • اینولین به عنوان یک ماده مهم در رشد بیفیدوباکتریوم شناخته می شود. بیفیدو باکتریوم یکی از پروبیوتیک های شناخته شده و مهم است که می تواند نقش بسیار زیادی در سلامت بدن ایفا نماید.
    • https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002916523279381

    اینولین با تبدیل شدن به مواد محافظی در کولون، باعث محافظت از کولون در برابر بیماری های مزمن و التهابی همچون کولیت السروز و کرون می شوند. عمده این فرآیند توسط باکتری های مفید روده ای از جمله لاکتوباسیلوس ها و بیفیدوباکتریوم انجام می شود

    یک کارآزمایی بالینی است که نشان میدهد مصرف اینولین قبل از غذا، باعث تغییر در هورمونهای گوارشی از جمله گریلین می شود که خود باعث کاهش اشتها می گردد. همچنین نشان داده شده  است که استفاده از این ماده با افزایش چربی های کوتاه زنجیر باعث کمک به افراد دیابتی می شود.

    1. وجود مقادیر قابل توجه آهن در این گیاه می تواند در افراد وگان و وجترین به عنوان یک مکمل خوب باشد. برآورد می شود در هر صد گرم از این ماده، مقادیر معادل ۱۸ درصد نیاز روزانه را بدست می دهد.
    1. موارد منع مصرف
    • مقادیر زیاد این ماده می تواند مشکلات گوارشی ایجاد نماید از جمله اسهال، نفخ و درد شکم
    • آلرژی ها و حساسیت خوراکی و پوستی
    • بعضی از افرادی که تحت درمان شیمی درمان و پرتو درمانی هستند با مشورت پزشک
    • افراد با نقص سیستم ایمنی از جمله
    • مادران باردار با مشورت پزشک
    • افراد با بیماری عفونی فعال گوارشی و اسهال
    • مادران شیرده ممکن است باعث تغییر مزه شیر شود.
    1. دوز مصرف ایمن

    دوز مصرف خاصی ذکر نشده است.

    1. به چه کسانی توصیه می شود؟
      1. ورزشکاران : وجود ویتامین ب۱/ تیامین = باعث کمک به فعالیت بهتر عضلات + کاهش خستگی و ضعف می شود
      2. افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند: به علت کالری پایین همزمان با حجم بالا و قدرت سیر کنندگی+ تاثیر در متابولیک چربی ها+ کاهش اشتها
      3. افراد با چربی خون بالا: به دلیل کمک به کاهش جذب چربی
      4. افراد با ریسک فاکتورها و احتمال بروز حوادث قلبی عروقی: به علت متابولیسم بالای چربی
      5. افراد با تری گلیسیرید بالا: افرادی که در آزمایشات تری گلیسیرید بالا دارند، همواره برای کاهش این مقدار در خون دچار مشکل هستند . پایین آوردن این ماده در خون به راحتی انجام نمی شود. یکی از علت های این امر وجود مقادیر بالای کربوهیدرات ها در رژیم غذایی است. یکی از راههای کاهش تری گلیسیرید استفاده از فیبرهاست که یکی از مهمترین و بهترین آن ها اینولین است.
      6. افرادی که یبوست دارند: به علت جذب آب و دفع راحت تر
      7. سالمندان: سالمندان به دلایل مختلف از جمله کاهش مصرف آب، کاهش تحرک جسمی و … روزهای زیادی از یبوست شکایت دارند . این گیاه می تواند باعث کاهش این علامت شود
      8. افراد با سابقه خانوادگی سرطان کولون: سهولت در دفع+ تولید مواد ضد سرطان کولون
      9. افراد با بیماری های التهابی روده ( کولیت اولسر و کرون)
      10. افراد با کم خونی : به دلیل وجود مقادیر مناسب از آهن

     

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *