موارد استفاده
باکتریها همه جای بدن ما هستند و بیشتراز چیزی که فکر میکنیم، بر رفتار، سلامت و در نهایت زندگی ما تاثیر گذارند. میکروبیومهای روده، تاثیر مستقیمی بر مغز، کبد، تیروئید، رحم و پوست دارند و اصلاح آنها باعث رفع مشکلات زیادی در بدن میشود. مصرف پروبیوتیکها، یکی از کارهایی است که برای اصلاح میکروبیومها میتوانیم انجام دهیم.
پروبیوتیکها برای برای مشکلات گوارشی بسیار مناسب هستند و این کار را با متعادل کردن PH و نامطلوب کردن شرایط برای باکترهای بیماریزا، گوارش را بهبود میبخشند. تحقیقات نشان میدهد که بین سیستم عصبی مرکزی و میکروبیومهای روده ارتباط مستقیمی وجود دارد. و این پیوند میتواند بر تفکر و همچنین احساسات ما تاثیر بگذارد. مصرف پروبیوتیکها میتواند سطح لیپوپروتئین یا LDL را کاهش دهد و از این طریق بر کاهش کلسترول خون تاثیرگذار باشد. همچنین با افزایش سطح ویتامین D، به پیشگیری از فشار خون بالا کمک میکند.
تحقیقات نشان داده که باکتریهای پروبیوتیک، میتوانند علائم آرتروز را کاهش دهند و همچنین به کاهش التهاب روده که معمولا به دلیل IBS رخ میدهد، کمک کنند.
اگزوپلی ساکارید موجود در غذاهای تخمیری،خاصیت ضد سرطان، کاهنده شاخص گلایسمی و محرک سیستم ایمنی هستند.
سبزیجات تخمیری
سبزیجات تخمیری پروبیوتیک زیموخانه، دارای باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس هستند. خیارشور تخمیری زیموخانه، بیشترین مقدار پروبیوتیک را در بین سبزیجات تخمیری زیمو دارد. کلم ترش ساده(ساورکرات)، دارای ویتامین C بسیار زیادی است. به طوریکه یک پیاله از آن، به اندازهی 10 عدد پرتقال، ویتامین C دارد. کیمچی پیازچه آوا و کیمچی زن، یا داشتن 23 و 22 میلیون لاکتوباسیلوس در هر گرم، بیشترین مقدار پروبیوتیک را در بین کیمچیهای زیموخانه دارد. کیمچی سبز پژمان، با داشتن دو نوع جلبک، سرشار از امگا3 است. کلم ترش زردچوبه، دارای خاصیت ضدالتهابی و ضددرد بوده و برای دردهای آرتروزی و درد مفاصل مفید است.
بیفل ست
بیفل ست، یک پک از سبزیجات تخمیری بدون فلفل زیموخانه است که برای کسانیکه معدهی حساس داشته یا رفلاکس، کولیت و … دارند و منع مصرف فلفل دارند، مناسب است. این پک چهار عددی، شامل کیمچی سبز پژمان، کیمچی سفید باهار، کلم ترش ساده و پیکل پیاز قرمز سودی است.
سیر سیاه
فرآیند تخمیر سیر باعث میشود خواص آنتی اکسیدان سیر افزایش پیدا کند. همینطور با کم شدن آلیسین در طی فرآیند تخمیر، در دهان و معده بوی ناخوش آیند ایجاد نمیکند. با افزایش مادهای به نام اس-آلیسیتئین طی تخمیر، افزایش جذب آلیسین در بدن اتفاق میافتد که باعث پیشگیری از سرماخوردگی و کرونا میشود.
همچنین خود اس-آلیسیتئین، دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطانی دارد.
روغن پونه کوهی
غلطت مواد آنتی اکسیدان و ضدقارچ و ضد باکتری در عصارهگیری روغن پونه، نسبت به پونه کوهی تازه افزایش مییابد. پونه کوهی با از بین بردن میکروارگانیسمهای بیماریزا در دستگه گوارش، باعث به تعادل رساندن میکروارگانیسمهای بد و خوب میشود. باکتری e.coli و قارچ کاندیدا از سمج ترین میکروارگانیسمهای بیماریزا در دستگاه کوارش هستند که مقاوم به آنتیبیوتیک اند و روغن پونه کوهی در یافتههای آزمایشگاهی، اثر مثبتی در از بین رفتن آنها داشته است. در درمان کولیت زخمی، SIBO و همچنین در کاهش کلسترول خون بسیار موثر است. مواد ضدالتهابی در روغن پونه کوهی، باعث سرعت بخشیدن به ترمیم زخمهای پوستی میشود. روغن پونه کوهی مرغوب زیمو، آنتی اکسیدان، ضد باکتری و ضد سرطان، به خصوص سرطان ریه، کبد و پستان است.
سرکه سیب
سرکه سیب روی کاهش قند خون و سطح انسولین و کنترل قند خون در سندرم تخمدان پلی کیستیک(pcos) موثر است. کنترل علائم کولیت زخمی، کرون و SIBO، رفع مشکل یبوست، رفع مشکلات پوستی مثل زگیل و اگزما به شکل موضعی دارد.
کامبوجا
تقویت دستگاه ایمنی و سم زدایی بدن، جلوگیری از برخی سرطانها مثل سرطان معده و روده، رفع خستگی زودرس، بهبود هضم و تعادل فلور روده، رفع استرس، تقویت پوست و مو و جوان کنندگی، کاهش کلسترول خون، سلامت مفاصل و چشم و درمان آب مروارید، جلوگیری از سنگ مثانه و بیماریهای کبد و دیابت.
طبق تحقیقات، قهوه و کامبوجا تاثیر چشمگیری در کاهش فیبروز کبدی در کبد چرب غیر الکلی و کنترل قندخون دارد.
کفیر
کفیرها با تنظیم کردن باکتریهای داخل دستگاه گوارش و کبد و ایجاد سلامت بیشتر در آنها و همچنین با داشتن مواد معدنی کمیابی بیوتین باعث بهبود سلامت و زیبایی پوست خواهد شد.