پروبیوتیک, تناسب اندام و تغذیه, سبزیجات تخمیری, سبک زندگی

بررسی علمی جلبک اسپیرولینا

کامبوجای ورزشی اسپیرولینا موهیتو

اسپیرولینا یک نوع از سیانوباکتر هاست که به عنوان جلبک سبز آبی شناخته می شود‌.

حقایق خوراکی

تاریخچه

سه و نیم میلیارد سال پیش برای اولین بار اسپیرولینا بر روی کره خاکی رویید. در قرن شانزدهم به عنوان یکی از مواد غذایی اصلی توسط آزتک ها استفاده می شده است.

در دهه ۱۹۶۰ دانشمندان دریافتند کویرنشینان اطراف دریاچه چاد، به طرز غیر معمولی سالم هستند و بر خلاف انتظار از سو تغذیه رنج نمی بردند. دانشمندان پس از بررسی و مطالعه این افراد، متوجه استفاده مداوم آن ها از اسپیرولینا شدند.

در دهه ۱۹۷۰، به دنبال تحقیق برای حل مسئله گرسنگی و سو تغذیه در جهان، اولین مزارع کشت اسپیرولینا شروع به فعالیت کردند.

امروزه از اسپیرولینا به عنوان super food نام برده می شود. برای فهمیدن علت این نام گذاری تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.

فواید استفاده
    • خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدان

فیکوسیانین، اصلی ترین ماده موجود در اسپیرولینا یوده که باعث ایجاد رنگ خاص آن می شود. فیکوسیانین به عنوان یک ماده آنتی اکسیدان شناخته می شود. به همین دلیل اسپیرولینا را میتوان به عنوان یک مکمل درمانی برای جلوگیری از استرس اکسیداتیو استفاده نمود. اینجا بخوانید

    • کاهش کلسترول

اسپیرولینا می تواند باعث کاهش LDL وافزایش HDL شود. این خاصیت به صورت واضح و معنادار بوده و می تواند به عنوان یک مکمل درمانی در بیماران با سندرم متابولیک استفاده شود.

اینجا بخوانید

    • کاهش فشار خون

این مقاله مروری نشان می دهد استفاده روزانه از ۱ تا ۸ گرم اسپبرولینا می تواند میزان فشار خون را معنادار(significant) پایین بیاورد. این خاصیت به خصوص در فشار های بالاتر مشهود است.

اینجا بخوانید

 

    • بهبود علائم رینیت آلرژیک

هیستامین مولکول واسط در ایجاد واکنش آلرژی و حساسیت است، به همین علت برای جلوگیری از این واکنش ها، داروهای ضد ه‍یستامین( آنتی هیستامین) تجویز می شود. از معروفترین داروهای آنتی هیستامین می توان به سیتریزین اشاره نمود.

طبق مقاله زیر، اسپیرولینا در بهبود علایم آلرژی و حساسیت از سیتریزین موثرتر می باشد.

اینجا بخوانید

 

    • بهبود کم خونی

کم خونی یکی از مشکلاتی است که افراد مسن و خانم ها از آن رنج می برند. مقالان متعدد نشان داده اند، استفاده از اسپیرولینا در بهبود کم خونی در این افراد موثر است.

اینجا بخوانید

 

    • افزایش قدرت عضلانی و کمک به افزایش تحمل ورزشکاران

استرس اکسیداتیو و تخریب عضلانی به این علت، یکی از مهمترین علل خستگی ورزشکاران، دردها و گرفتگی های عضلانی می باشد.

اسپیرولینا با خواص ضد اکسیداتیو باعث جلوگیری از این واکنش ها شده و به همین سبب قدرت عضلانی افزایش می یابد.

اینجا بخوانید

همچنین مطالعات نشان داده اند اسپیرولینا باعث افزایش جذب اکسیژن در سلولهای عضلانی می شود.

اینجا بخوانید

 

    • کنترل قند خون

این مقاله مروری نشان داده است استفاده روزانه از اسپیرولینا به میزان 0.8 تا 8 گرم می توان میزان قند خون را به خصوص در بیماران با دیابت نوع دو کاهش دهد

اینجا بخوانید

 

 

 

 

  • چه کسانی نباید استفاده کنند؟

به طور کلی اسپیرولینا یک ماده ایمن محسوب می سود و عارصه ی خاصی ندارد. با این حال موارد زیر احتیاط کرده و با پزشک معالج خود مشورت نمایند.

    1. افرادی که پس از مصرف دچار اختلال خواب شده اند.
    2. افراد با فشار خون پایین
    3. بیماران با سطح ایمنی پایین مثل مبتلایان به ایدز، بیماران تحت درمان شیمی درمانی و…
    4. افرادی که واکنش حساسیت دارند
    5. اگربیماری خاصی دارید پیش از مصرف با پزشک خود مشورت نمایید.

 

  • چه دوزی مناسب است؟

استفاده 3 تا 10گرم روزانه برای بزرگسالان ایمن و مناسب به حساب می آید.

اینجا بخوانید

 

  • آیا اسید و اسپیرولینا تداخلی دارد؟

این مقاله نشان میدهد تخمیر اسپیرولینا و تولید اسید لاکتیک ، باعث افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی میشه.

این مقاله نشان میدهد اسید باعث تخمیر اسپیرولینا نمیشود. اینجا بخوانید

 

  • آیا مجاورت آب و اسپیرولینا باعث تخریب اسپیرولینا می شود؟ به دو علت پاسخ ما به این سوال منفی است.

اولا اسپیرولینا در محیط آبی رشد می کند. چگونه می شود محیط رشد موجودی با وجود آن ماده تداخل داشته باشد؟

دوم اینکه اینجا بخوانید

 

این مقاله هم نشان میدهد که حل کردن پودر اسپیرولینا در آب داغ و نوشیدن آن، میتواند به عنوان یک درمان جدید برای بیماری RSV (یعنی بیماری ویروسی تنفسی) مطرح بشود.

نویسنده: ملیحه حبیبی با همکاری دکتر سیداحمد هاشمی- پزشک عمومی
بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *